Poradna - Těhotenství

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Těhotenství po léčbě

Vložil: Michaela / Datum: 2016-09-06
Dobrý den, jsem rok a měsíc po chemoterapii a ozařování a chtěla bych se zeptat, zda už se můžeme snažit o miminko. Jestli jsou nějaká rizika a nebo jestli máme ještě počkat. Děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, pokud je ze zdravotni stranky vse ok a neberete zadne leky ktere by mohly byt v tehotenstvi problem, muzete se zacit snazit.

Zpozdena ms

Vložil: Simona / Datum: 2016-08-07
Dobry den p.doktorko mam taky dotaz ohledne ms.posledni ms jsem mela 25.6.2016 a od te doby nic tt negativni.jde o to zda budu tehotna nebo ne mam 4 sc za sebou a to v roce 2006-08-09-2014 jake by bylo ted toto tehu slo by jeste donosit nebo v zadnem pripade dekuji za vasi odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, donosit lze, nicmene s cetnymi riziky jak pro Vas tak pro dite.

Termin porodu po ivf

Vložil: Pavlina / Datum: 2016-08-05
Dobry den, pani doktorko. Chtela bych se zeptat, jak se pocitaji tydny těhotenství po embryotransferu? Jak vypocitam termin porodu? Prvni den posledni menstruace byl 29.6, pak byl dlouhý protokol, OPU 20.7 a transfer 26.7. Dekuji za odpověď. Pavlína
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, 18.4.2017 dle embryotransferu. Jinak lze jeste pripadne korigovat datum dle ultrazvuku okolo 12. tydne.

Bakterie

Vložil: Olina / Datum: 2016-07-26
Dobrý den, synovi 2 roky dělali výtěr z nosu a krku. Našli mu v nose-streptococca viridens a v krku E-coli. Já jsem v 19 týdnu těhotenství, myslíte, že se můžu nakazit a může to mít nějaký vliv na plod? Děkuji za odpověď.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nektere bakterie se u nas nachazeji aniz by cinily problemy. Pokud nemate zadne priznaky onemocneni, neni nutne nic lecit, pokud byste onemocnela, pak je vhodna lecba, v zasade se ale nejedna o nic zavazneho.

Výsledky vyšetření cukru

Vložil: Marcela / Datum: 2016-07-19
Dobrý den, dnes jsem byla na kontrole (28tt) a doktorka mě poslala na diabetologické vyšetření s tím, že jsem měla před 3 týdny na odběru v rámci glykemického testu naměřeny hodnoty 4,9-7,8-9,0. Co jsem četla, tak většině maminek hodnoty klesají. Je normální, že hodnoty mohou i stoupat? Váhu mám pořád stejnou a s cukrem jsem nikdy neměla problémy. Co jsem těhotná, tak jsem omezila sladké na minimum (nedělá mi dobře) a raději jím ovoce (jablka, meloun, hroznové víno. Banán mi teď také nedělá dobře) a jím tmavé pečivo.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, dle vysledku se jedna o tehotenskou cukrovku - posledni hodnota ma byt do 8,5....cili je vhodne navstivit diabetologa, obvykle je mozne vse regulovat dietou, pokud to mozne neni, je nutna lecba v inzulinem.

dotaz

Vložil: Lucie / Datum: 2016-07-05
Dobrý den, chtěla bych se optat,zda je normální ve 26+3týdnu těhotenství cítit pohyby jen slabě a ne tak často.Byla jsem včera u doktora a ten mi ukázal srdíčko že bije a je prý vše vpoho.Je to normálka stěmi pohyby necítím je každý den tedy občas ve dne občas v noci.Děkuji předem za odpověd´.A také ubližuje a má to negativní vliv nálady v těhotenství hold občas hodně ukápnou slzy tak,ale na miminko to takový vliv nemá nebo ano každý říká něco jinýho.Děkuji S pozdravem Lucie
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, precitlivelost je v tehotenstvi normalni :), jinak je to co se tyce pohybu taktez normalni.

dotaz

Vložil: Lucie / Datum: 2016-07-05
Dobrý den, chtěla jsem se optat zda nevadí spaní na zemi v těhotenství zda to nijak neškodí miminku.Děkuji za Vaši odpověd´
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nevadi.

Borelióza

Vložil: Adéla / Datum: 2016-06-28
Dobrý den, manžel bere druhý týden antibiotika Doxyhexal a pokoušíme se o miminko. Mají antibiotika vliv na spermie? Je možné poškození plodu? Děkuji Vám moc za odpověď. Adéla
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, zavisi na duvodu proc manzel tento lek bere ? Pokud se jedna o infekci mocovych cest atd pak je rozhodne vhodne vse nejdriv prelecit. Pokud se jedna o infekci dychycich cest, muzete se snazit bez problemu.

těhotenství ano/ne

Vložil: Nika L. / Datum: 2016-06-20
Dobrý den, jsem po umělém oplodnění. V sobotu 28.5. proběhl transver vajíčka zpět. Dnes jsem byla na děložním ultrazvuku a pan doktor tam nic neviděl, i když těhotenský test před 14ti dny byl positivní a dnes jsem si ho opět udělala a je positivní. je možné, že děložní ultrazvuk ještě nic neviděl? Nebo může jít o něco jiného? Děkuji za info, s pozdravem N.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, je mozne, ze jeste nic videt nebylo, je vsak take pri dalsich ulrazvucich myslet i na mimodelozni tehotenstvi jehoz riziko je pri IVF o neco vyssi.

Třešně s červy

Vložil: Olina / Datum: 2016-06-12
Dobrý den, pani doktorko dneska jsem snědla misku třešní a pak jsem zjistila, že jsou v nich červy. Mohlo mi to nějak ublížit? Jsem ve 13 týdnu. Děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ne :)

Počet dotazů: 887
Počet stránek: 89
Aktuální strana: 1

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby