Poradna - Gynekologické problémy

Jméno:
Email:
Nadpis:
Dotaz:

Siofor 850mg

Vložil: Daja / Datum: 2016-06-20
Dobrý den chtěla bych se zeptat,zda můžu otěhotnět?Zjistili mi PCO a nasadili mi Siofor,nyní mám deset dnů zpoždění (před týdnem hCG v krvi 0,10) snažíme se už rok a půl a stále nic.A ktomu ještě užívám Nosifol.Hormonalní profil byl jinak v pořádku,prosím o odpověď,dekuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, dokud nebude tehotenstvi 100% jiste uzivejte Siofor dale. Jinak co se tyce uzivani v tehotenstvi vedou se diskuze, zda je tyto leky mozne uzivat ci nikoliv. Byla vedena rada studii, vyvojove vrozene vady jen na zaklade uzivani techto leku zatim prokazany nebyly, nektere studie prokazuji dokonce nizsi riziko potratu....Pokud byste otehotnela bylo by idealni vse prohovorit s danym IVF centrem, kde Vam leky nasadili..... Jinak by v dane situaci bylo vhodne provest zahy = v prubehu 1. trimestru, test na cukrovku v tehotenstvi, jelikoz je pri PCO riziko o neco vyssi.

očkování proti tetanu a černému kašli

Vložil: marybora / Datum: 2016-05-14
Dobrý den, potřebovala bych se s Vámi poradit ohledně očkování. Můj obvodní lékař mi v příštím týdnu doporučil očkování proti tetanu v kombinaci s černým kašlem. Já se docela obávám následků, jelikož jsem již vysadila antikoncepci a s manželem se pokoušíme o miminko. Můžete mi prosím poradit, jestli toto očkování podstoupit či nikoliv. děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tetanus lze i v tehotenstvi, cerny kasel pokud je mi znamo nikoliv. Lepsi by bylo nechat se ockovat a pockat s planovanim jeste jeden mesic.

menstruace

Vložil: marybora / Datum: 2016-05-14
Dobrý den, deset let jsem v kuse brala antikoncepci a nyní jsme se s manželem rozhodli pro miminko. antikoncepci jsem již vysadila. začátek menstruace jsem měla vždy docela bolestivý, ale poté co jsem začala brát antikoncepci, potíže zmizely. nyní se bojím, jak to bude s menstruací po vysazení antikoncepce. prosím, poraďte mi nebo se podělte se svými zkušenostmi
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, muze to byt ruzne, je mozne, ze se Vam problemy vrati, je ale take mozne ze ne, bohuzel nelze toto predpovedet.

orgametril

Vložil: Barbora / Datum: 2016-04-04
Dobrý den, chci se zeptat, užívala jsem 14 dní orgametril 2x1. Po vysazení přišla menstruace do 3 dnů tak, jak měla. Může už teď po cyklu přijít ovulace ? Nebude se to ještě blokovat ? děkuji.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, nepisete, z jakych duvodu orgametril uzivate ? Pravdepodobne na upravu cyklu....Ano, ovulace muze prijit.

dotaz

Vložil: Zuzana / Datum: 2016-04-03
Dobry den,chtela bych se zeptat...pred nejakym 1-2 roky jsem mela genitalni bradavičky moje gynekolozka mi je vylecila behem deseti dni antibiotikama a cipkama. Dneska jsem zjistila,ze se mi objevili nejspis znovu...jsem na konci 4 mesice,nema to nejaky vliv na plod? Asi za 4 dny jsem objednana na gyndu,ale chci mit aspon trochu jistotu,ze to bude v pořádku. Dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, na plod samotny to vliv nema, v zavislosti na poctu a lokalizaci muze byt ale v nekterych pripadech doporucen cisarsky rez. Jinak je lze v tehotenstvi odstranit budto "odrezanim" nebo na konci tehotenstvi okolo 36. tydne v periduralni resp. spinalni anestesii laserem. Jinak je vetsina leku ktere se jinak pouzivaji v tehotenstvi zakazana.

zprava

Vložil: eva lajerova / Datum: 2016-03-23
d den prosim o radu:mam sterilizaci.od rana mam pocit na zvraceni pokazdy plivu jen hleny.poboliva brisko.nemuzu vtom ze ne.je my 42.
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, sterilizace ma minimalni riziko selhani, presto je vhodne provest tehotensky test.

Duphaston

Vložil: Pavlina / Datum: 2016-02-21
Dobry den, prosim o nazor. Snazime se s manzelem o druhe dite. Tento MS cyklus jsem brala clostilbegyt 1 tbl po dobu peti dnu. Na sonu 13 DC nic nastimulovano nebylo, s tim, ze mohou folikuly jeste dorust. 15 DC jsem zacala brat na 10 dni Duphaston/ 2 tbl. denne.Dnes 17 DC jsem krvacela, ale tak divne, ze to bylo jen slabe a jen chvili (2 navstevy wc a pak uz nic,cista cervena krev). Muze to neco znamenat? Na na dalsi kontrolni sono jdu za par dni. Dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, tezko rici, mohlo se jednat o krvaceni ktere nekdy doprovazi ovulaci.

ovulační test

Vložil: Anonym / Datum: 2015-12-26
dobry den před tydnem jsem měla pohlavní styk potom v ten den jsem si udělala ovulační test ktery byl pozizivní testovací čárka byla výraznější než kontrolní pohl. styk nechráněný byl jen jeden a jen v den kdy ovulační test byl pozitivní je to hodně pravěpodobné že otěhotním jsou tyhle testy stoprocentní nemylí se jaká je prvděpodobnost mam strach dekuji za odpoved
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, 100% neni v medicine nic. Pokud je u Vas tehotenstvi nezadouci, pak se nelze spolehat jen na ovulacni testy, ale je vhodna "normalni" antikoncepce (hormonalni, kondomy atd.)

entizol

Vložil: renata / Datum: 2015-12-17
Dobry den jsem v 1 trimestru tehotenstvi a byl mi predepsan entizol polikaci tabletky aji zavadeci vzala jsem si 4 polikaci a 2 zavadeci pak jsem ertizol prestala uzivat chci se zeptat jestli to nak ovlivni moje tehotenstvi dekuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, Entizol nema v prvnich 3 mesicich tehotenstvi uzivan, obvykle se ale i tak nic nestane, kadopadne se nejedna o duvod k preruseni tehotenstvi.

dotaz

Vložil: vera / Datum: 2015-12-11
Dobrý den paní doktorko,chtěla jsem jse zeptat.Nedostala jsem 9 dní menstruaci,před týdnem jsem byla u lékaře,na preventyvní prohlídce,vše je v pořádku.test jsem jsi dělala dnes a je negatyvní.může na to mýt i vliv že jsme celá rodina před týdnem prošly střevní chřipkou.moc děkuji
MUDr. Adéla Hradilová odpovídá:
Dobry den, ano, muze to mit vliv, pokud se menses nedostavi, můžete test zkusit zopakovat za tyden.

Počet dotazů: 253
Počet stránek: 26
Aktuální strana: 1
Strany: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Vyhledávání

Sdílení

Poradna

Na Vaše dotazy odpovídá MUDr. Adéla Hradilová.

>> těhotenství >> porod >> šestinedělí >> gynekologické problémy

Facebook

Partnerské weby